MAT

Familjeliv / Permalink / 0

Måste bara rekommendera er att laga denna gamla goding: kokt kronärtskocka med vitlökssmör & citron.  Underbart gott, enkelt och nyttigt! Eller det beror HUR man gör vitlökssmöret. Jag använder kokosfett som jag pressar vitlök i. Kokosfett är otroligt nyttigt så det kan du äta mycket av med gott samvete. 

Man kokar kronärtskockan i ca 50 min i lite saltat vatten. Sen ska hela "rosen" ställas på tallriken och så lägger man en klick vitlökssmör på toppen och låter den smälta in över bladen. Salta lite och pressa på citron. Sen äter man ett blad åt gången. Ju närmare in i rosen man kommer desto mer mat blir det. En pillig härlig maträtt som tar tid och äta och som man njuter av! Rekommenderar! 

LÖRDAG

Familjeliv, Privat, Skönhet/Hälsa / Permalink / 1

Godmorgon! Här hemma njuter vi av det tidiga solljuset. Elodie vaknar runt sex halv sju varje morgon så vi är uppe med tuppen kan man säga . 

Detoxen gick bra! Onsdagen flöt på helt utan problem. Då hade jag "vant mig" att vara hungrig. Jag kan meddela att frukosten på torsdagen smakade f a n t a s t i s k t

DETOX

Privat, Skönhet/Hälsa / Permalink / 0

Nu är jag inne på dag tre i min 7 dagars detox. Det går bra i det stora hela men jag får några små dippar då och då. Idag känns det i alla fall otroligt mycket bättre än vad det gjorde igår till exempel.Jag började i söndags med en rejäl nedtrappning, dvs inget kaffe på morgonen utan ett örtte istället. Åt ett löskokt ägg utan salt. Till lunch en sallad med mango och lite räkor. Middagen bestod av en morotssoppa. 


Igår drack jag enbart färsk juice bestående av grönsaker. Blev en med selleri, gurka, gurkmeja och ingefära till frukost & mellanmål. En rödbetsjuice med blåbär och mynta till lunch. Och middagen blev en morotssoppa utan tillsatt salt. Kvällsmålet blev en avokado.

Idag har jag ätit i princip lika men lagt till blötlagda linfrön och lite ananas i kosten nu på kvällen.

Symptomen igår var ganska brutala! Huvudvärk, illamående, jag frös men kände mig varm i ansiktet och så trött trött trött (för ovanlighetens skull ;) ) Idag har jag mått bättre! I natt hade jag typ ilningar och värk i skelettet men i morse mådde jag förvånansvärt bra! Sen har energin gått upp och ner och jag har haft en svag huvudvärk. Hoppas på att morgondagen kommer gå ännu bättre & lättare! 

Till top